zondag 3 april 2016

Flipbook voor Scrapdiva29 3000+ Challenge


Hallo allemaal en welkom op mijn blog op deze zonnige zondag,

Zoals ik hier al eerder heb verteld zijn flipbooks helemaal "the bom" op You Tube. De een na de andere challenge wordt georganiseerd rond deze super leuke kleine "boekjes".

Zo ook, Erica, Scrapdiva29 op You Tube, zij bereikte het gigantische aantal van meer dan 3000 abonnees en om deze reden host ze een flipbookchallenge waar je hele leuke prijzen mee kunt winnen. Mensen buiten Amerika zijn ook welkom. Aangezien Erica ook aan mijn challenge heeft meegedaan en ze een super lieve en attente dame is heb ik voor haar een flipbook gemaakt. De video zie je hieronder. Ik heb het boekje ook met foto's proberen vast te leggen, maar dat is nog niet zo makkelijk. Met behulp van Picasa is het me gelukt. Dat is overigens zo ie zo mijn favoriete (gratis) fotobewerker.


Om het boekje te sluiten maakte ik een "bellyband" (geen idee wat het nederlandse woord is overigens) met hierop een mooie chiffon bloem (eigenlijk een haarspeld van de Etos)


Op de kaft en ook verderop in het boekje plakte ik de schattige plaatjes uit het Girly Girls paper and pictures boekje van JoyCrafts. Zo schattig.


Als je de tag openklapt zie je mijn "currently" van het moment. Gewoon een opsommingslijstje van het gene dat je op dit moment leuk vindt / doet /  etc. Eigenlijk bij bijna iedere challenge een verplicht onderdeel van je boekje. Zo leer je elkaar wat beter kennen. Heel leuk eigenlijk, want uiteindelijk is het flipbook bedoeld als snail mail voor je penvriend(in) . Je doet er dan ook een kort briefje voor de ontvanger in.


Op bovenstaande pagina maakte ik een pocket van vellum en washitape. De pocket heb ik met een embossingfolder door mijn Cuttlebug gehaald. Ik ben overigens van plan binnenkort een Trouvaille aan te schaffen. Ik vindt de platen van de Cuttlebug toch vrij klein en je kunt er niet lekker lange stansen bij gebruiken vindt ik (bv de rozetten van Tim Holtz) Ik heb de Trouvaille gebruikt tijdens een workshop bij Noor en Zo en vondt hem erg fijn werken. Nog even wachten tot mijn verjaardag voorbij is :).


Dan zie je hierboven de mail tag. Dat is een lijstje met vragen voor je penvriendin die ze bij een volgende mail aan jou kan beantwoorden. Of, in een You Tube video natuurlijk. 
De schattige vlindertjes met bloemetje erachter in de hoeken van de pagina's kreeg ik van Carmen in een flipboek wat ik van haar ontving. Super schattig zijn ze.


Dan de laatste pagina. Een schuine pocket met een zelfgemaakte enveloppe erin. Weer van geembost vellum. Deze keer met een embossing folder, maar ook heatembossing met Versamark.

Al met al was dit weer een heel leuk project om aan te werken. Ik daag jullie uit er ook eens 1 te maken. 

Fijne week toegewenst!

Groetjes Brigitta

1 opmerking:

  1. Wat een explosie aan kleur in dit project, past prima bij het voorjaar. Leuk gedaan allemaal. heel gaaf dat vellum ook, geeft zo'n ander effect vind ik altijd, moet ik ook weer eens tevoorschijn toveren.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg leuk dat je de moeite neemt te reageren op mijn blogpost! Groetjes Brigitta