zondag 20 december 2015

Geïnspireerd door Christine Peloquin....

Deze maand is Christine Peloquin onze inspiratie bij de Creative Ladies. Had nog nooit van haar gehoord dus ben op het internet gaan rondkijken.

Wat me opviel is dat ze veel collagewerk gebruikt, ze tekent heel vaak gezichten over dit collagewerk en al haar werk heeft een warme gloed / kleur. Het gezicht tekenen... dat ging hem niet worden... ik heb dit in het verleden al wel een paar keer gedaan maar ik heb er niet echt het geduld voor.
Dus besloot ik het collagewerk en de warme kleuren te gebruiken.Op de vooraf met gesso behandelde tag ben ik het papier ( en het stukje stof ) gaan plakken met modpodge. Hierna dun wat clear gesso erover heen en hierna nog wat verdunde witte gesso om de kleuren iets te temperen. Hierna ben ik het plaatje gaan inkleuren met oliepastels. Ook bracht ik met de oliepastels overal op de tag wat kleur/schaduw aan. Met een zwart aquarelpotlood heb ik tenslotte alle randjes nog wat aangezet.

Nog even van wat dichterbij bekeken:

Fijne week!

Groetjes Brigitta

2 opmerkingen:

  1. Ook dit heb je heel mooi gemaakt Brigitta.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige details Brigitta die samen zorgen voor een mooi geheel! Leuk om je zo te verdiepen in een 'onbekende' artiest hè?!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg leuk dat je de moeite neemt te reageren op mijn blogpost! Groetjes Brigitta