woensdag 1 mei 2013

"Letterbakhuisje" met Prima Divine

Hallo allemaal,

Een maand of twee geleden kocht ik in de webshop bij Scrapplezier een letterbak in de vorm van een huisje. Ik wilde er al een tijdje eentje alteren maar dan moet je natuurlijk wel leuke dingetjes hebben om er in te zetten. Toen ik drie weken geleden bij mijn favoriete kringloopwinkel was vondt ik twee leuke beeldjes die perfect in de bak zouden passen, en toen wist ik ook gelijk mijn thema.




Ik gebruikte mijn nieuwe Divine papier van Prima omdat ik het heerlijke zoete kleurtjes vindt en heel leuke plaatjes terugkomen in het papier. Ik bekleedde de hele bak met het designpapier en bracht op de zijkant van het huisje alsmede op de randjes die kaal bleven met een mal en modelingpaste wat structuur aan. Het dak en een aantal randen zijn voorzien van verschillende laagjes kant en bling "lint".

Hier zie je zijkant met de modelingpaste bloemetjes en het dak voorzien van kant.

Het bovenste vakje vulde ik met een bloem en meetlint, en de letters zijn oude scrabbelletters die ik nog had van toen ik klein was.





 In dit vakje zie je een glazenflesje gevuld met kraaltjes en een bandje met een bloemetje, her en der door het hele huisje zie je losse pareltjes terug.


 Hier zie je in het vakje 2 boekjes die ik zelf maak met dubbelzijdige 3d tape. Hierop ligt een naaimachine spoeltje ( met dank aan mijn schoonmoeder ) met wat kant. Het rechtopstaande blokje is een doministeen die ik beplakte met papier en afwerkte met inkt en glossyaccents.



In dit vakje zie je 1 beeldje uit de kringloopwinkel, het is een ouderwetse was/droogmachine volgens mij. Het meisje knipte ik uit het papier van de Divine collectie, en ook hier wat spoeltjes en bloemetjes. Ook plakte ik er een oud kapot lampje in.


Rechts op de rand van bovenstaand vakje plakte ik een paspopje wat ik maakte van de stans van Tim Holtz. Ik vondt hier een tutorial van op You Tube en ik vondt het zo'n leuk effect geven dat ik het hier graag wilde toepassen.


In het vakje linksonder opnieuw een flesje met pareltjes en wat bloemen. Het hoekje was een goudkleurige filigraaghoek die ik verfde met gesso. 


Hier een schattig strijkijzertje, uit de kringloop winkel. Het meetlint komt uit een soort euroland winkel,en het vierkante tegeltje maakte ik zelf, heb hier al eens uitleg over gegeven op mijn blog geloof ik.
Het frame in dit vakje komt bij scrapunlimited vandaan, als je deze webwinkel nog niet kent moet je snel eens gaan kijken, helemaal fantastische embellishments verkoopt Bettina in haar shop. Dit frame was zwart en ik verfde het ruw met wat gesso en voegde er het bloemenplaatje aan toe. Verder nog een handgemaakt "tegeltje" en ook op deze hoek een filigraan hoekje.


Hier zie je het cluster van embellishments aan de linker zijde. Het medaillon beplakte ik meteen nostalgisch plaatje en ook hier weer afgewerkt met glossy accents voor een glanzend laagje. De vlinder is een spellbinders stans.


 Een miniclustertje aan de rechterkant van het huisje. Knoopjes doen het altijd goed vindt ik op een project.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn huisje vinden. Het zijn natuurlijk super shabby kleuren en het is erg druk dus het is denk ik een beetje een love it or hate it project zoals ze dat noemen.

Ik heb in ieder geval super veel plezier gehad met het maken van het huisje.

Groetjes Brigitta

4 opmerkingen:

  1. Schitterend mooi huisje en wat veel mooie details heb je erin verwerkt. Een lust voor het ook Brigitta.
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ontzettend gaaf dit huisje, wat een mooie dingetjes staan erin en erop, ik blijf kijken, echt een kunstwerkje en misschien leuk om nog een keer in de herhaling te doen voor je dt werk met kaisercraft???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig huisje heb je ervan gemaakt zeg,
    groetjes,
    Wiebine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helemaal super, wat een leuke details, heel lief en
    meisjesachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg leuk dat je de moeite neemt te reageren op mijn blogpost! Groetjes Brigitta