donderdag 28 februari 2013

Ik ben getagged!!


Hallo allemaal,

Deze week ben ik voor het eerst in mijn leven getagged! Dit door Alida, van het blog: www.crealida.blogspot.nl Ik heb haar leren kennen via het forum van scrapplezier waar ze in het designteam zit. Ze is een heel getalenteerde scrapper die regelmatig post op haar blog dus neem zeker een kijkje bij haar! Ik vondt het in ieder geval erg leuk om de vragen van de tag te lezen en haar een beetje beter te leren kennen. Deze uitdaging nam ik met beide handen aan! O ja, misschien valt jullie iets op aan mijn blog vandaag! Ik schrijf in het Nederlands! Er zijn toch dingen die ik in het Nederlands beter kan verwoorden. En hebben jullie de blinkie in mijn rechter balk gezien!?! Deze maand gaat mijn gastdesignerschap in bij Scrapplezier, en ik kan jullie niet vertellen hoe gaaf ik dit vindt!!!  Ben zo trots op mijn blinkie! :)

Dan zal ik nu maar eens beginnen aan het beantwoorden van de vragen:

1.Waar ben je geboren?
Ik ben geboren in Rijen op 14 mei 1973 als een veel te klein hummeltje van krap 4 pond (Ik weet het, zou je nu niet meer zeggen :))

2. Ben je naar een speciaal iemand vernoemd?
Qua roepnaam ben ik niet naar iemand speciaal vernoemd. Ik geloof dat Brigitta een keltisch ierse naam is van oorsprong. Mijn doopnamen zijn Elisabeth Maria, elisabeth naar mijn jammer genoeg reeds overleden oma Betsie.

3. Heb je kinderen en zo ja hoeveel?
Mijn man Rudy en ik zijn gezegend met 2 super lieve, energieke kinderen: Kirsten (2000) en Cas (2003)4.Hoeveel huisdieren heb je?
We hebben 1 klein hondje Bix (een kruising tussen een maltezer en een Shitzu ) en een aquarium gevuld met, dankzij de piranagoudvissen, nog maar 5 vissen. Voordat we kinderen hadden hebben we nog hamstertjes gehad, maar dat is dus al zo'n 13 jaar geleden.5.Wat was het ergste letsel wat je ooit had?
Echt letsel als zijnde van een ongeluk/ongeval is een gebroken sleutelbeen. Ik ben helaas vanwege diverse andere "kwalen" al heel vaak onder het mes geweest. Geen echt ernstige dingen hoor!! Wat ik ooit wel heel vervelend vondt ( maar wel begreep ) was dat ik ooit voor een operatie om acht uur 's ochtends nuchter binnen moest zijn op de dag behandeling,en om zes 's avonds onverrichterzake naar huis ben gestuurd vanwege een spoedgeval. Dat was wat je noemt echt balen, en o wat heb je dan een honger om zes uur!

6.Heb je speciale talenten?
Ik vindt het altijd erg lastig om van je zelf te zeggen of je ergens talent voor hebt. Ik kan wel heel goed  benoemen waar ik geen talent in heb, en dat is koken! Heb ik ook echt geen geduld voor!

7.Wat is je favoriete ding om te bakken/koken?
Zoals ik al zei is koken geen hobby van me. Toch moet ik natuurlijk bijna iedere dag eten bereiden voor mijn gezin. Het gerecht waar ik ze thuis het meest blij mee maak is mijn zelfgemaakte bami en mijn zuurkoolschotel. Als ik al iets zoet wil " bakken" dan maak ik monchoutaart of tiramisu. Dat kun je dus eigenlijk al geen bakken meer noemen.

8. Wat is je favoriete fastfood?
Vietnamese loempias en een frietje speciaal met frikandel speciaal.

9.Wat is het eerste dat je opvalt als je naar mensen kijkt?
Naar hun gezichtsuitdrukking en, heel gek misschien, hun handen. Ik heb iets met handen, van sommige mensen uit mijn verleden kan ik nauwelijks meer hun gezichten voor de geest halen, maar wel feilloos hoe hun handen eruit zagen.

10.Wanneer heb je voor het laastst gehuild?
Daar moest ik echt wel even over nadenken, want ik ben niet iemand die snel huilt. De laatste keer was denk ik bij een film, het was een komische film maar op het einde ging de hoofdpersoon eindelijk inzien hoe belangrijk zijn familie voor hem was en dat was een mooi moment.

11.Maak je je momenteel ergens zorgen over?
Er zijn altijd wel meerdere dingen waar ik me zorgen over maak, natuurlijk mijn gezin, en ook bijvoorbeeld over de verharding van de maatschappij. Ik vraag me soms echt wel eens af waar het heen gaat hier in Nederland als je bv hoort over al dat zinloze geweld. Ik moet er nog niet aan denken dat mijn dochter over een paar jaar alleen op stap gaat met al die verhalen van de laatste tijd. Bij ons gebeurde vroeger ook wel eens wat, maar dat was toch wel van een andere orde volgens mij. Ik sta alleen wel zeer positief in het leven en laat zulke zorgen mijn goede humeur niet bederven.

12.Noem 3 drankjes die je regelmatig drinkt.
Cola light, koffie verkeerd, melk en fruit.

13.Wat is je favoriete boek?
Lord of the rings, en om heerlijk te ontspannen voor het slapen gaan van die simpel te lezen chicklits zoals bv  de  boeken van Sophie Kinsella.

14.Zou je een piraat willen zijn?
Oh nee! Wij gaan nooit langer dan een week op vakantie, omdat we ons huis dan veel te erg missen. We zijn echte huismussen.

15.Wat zijn je favoriete geuren:
Red Door van Elisabeth Arden.

16.Waarom blog je?
Ik vindt het erg leuk om te bloggen over mijn nr 1 hobby Scrappen omdat ik het leuk vindt dat je elkaar zo kunt inspireren en om mijn werk digitaal vast te leggen als een soort naslagwerk.

17.Wat vindt je het minst leuke aan jezelf?
Ik kan soms zeer ongeduldig zijn en kan er vaak niet goed tegen als iets niet zo loopt zoals ik het gepland had. En ik baal soms van mezelf dat het me niet lukt mijn gewicht onder controle te krijgen. Maar ik heb er geen minderwaardigheids complex door hoor! Ik ben wie ik ben en als je daar niet van houdt dan draai je je maar om!

18.Wat is je favoriete hobby?
Duhhhh! Scrappen natuurlijk!!!!! Ik "leef" scrappen, het komt iedere dag in mijn leven naar voren. Ben ik niet fysiek aan het scrappen, dan laat ik me inspireren via het internet en door tijdschriften. Ben ik aan het winkelen zie ik overal dingen die ik voor mijn hobby kan gebruiken, niet alleen in de scrapwinkel maar ook in de supermarkt, de bouwmarkt, de kringloopwinkel, noem het maar op. Op allerlei plaatsen krijg ik ideeën voor layouts en mijn andere projecten. Ik heb dus altijd een boekje in mijn tas waar ik het idee voor bijvoorbeeld een schets,titel, of embellishment in op kan schrijven. Verder lees ik ook graag en kijk graag een film.

19.Wat vindt je belangrijk bij een vriendin?
Dat ze ook luistert naar wat jou bezig houdt, je moet elkaar kunnen vertrouwen en gewoon samen plezier hebben.

20.Noem iets wat je gedaan hebt wat je dacht dat je nooit zou doen.
Dat is een moeilijke, ik ben niet zo'n held! Ik vondt het wel knap van mezelf dat ik aan een designteamcall durfde mee te doen met mijn scrapwerk. Ik scrap al aardig wat jaren maar durfde nooit echt mijn werk aan iemand te laten zien (buiten mijn familie en vrienden) Ik ben blij dat ik dat ik dat nu via mijn blog en fora wel doe, want ik leer er heel leuke mensen door  kennen die dezelfde passie delen!

21.Wat doe je het liefst?
Het wordt saai, scrappen natuurlijk in verschillende vormen. En ik breng graag tijd door met mijn gezin en f amilie.

22.Waar erger je je aan?
Mensen die hun afspraken niet nakomen en mensen die geen respect tonen tegenover mensen die anders zijn dan zijzelf.

23.De laatste keer dat je hard moest lachen.
Gisteren bij een komische film! Maar ik deel het motto van Yvon en Alida: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!


Dit waren alle vragen, ik geloof dat ik er met mijn antwoorden wel een heel lange blogpost van gemaakt hebt. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer over mij te weten te komen en ik wil zelf ook graag 3 andere personen taggen. Je moet het natuurlijk alleen maar doen als je het echt leuk vindt!!

De eerste is Astrid Zwaan, designer bij het scrapplezier blog.
De tweede is Marjolijn van Elsberg, die me goede tips heeft gegeven toen ik met mijn blog begon.
De derde is Sylvana, die ik ook heb leren kennen via het scrapplezierforum 
Eigenlijk zou ik ook graag Joukje nog taggen, maar zij heeft geen blog dus dat wordt lastig denk ik!

Ik ben benieuwd of jullie de uitdaging aan gaan!

Allemaal nog een fijne avond toegewenst!

Groetjes Brigitta

3 opmerkingen:

 1. wauw, wat leuk dat je de uitdaging bent aangegaan Brigitta, ik heb met plezier je stuk gelezen. Grappig ik herken veel in wat je schrijft en ik ben blij dat er nog wel meer huismussen zijn.
  PS: ik heb je 1e post gezien bij ScrapPlezier, erg mooi en van hoog niveau.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om je verhaal zo te lezen Brigitta, en ik zie dat je mij getagged hebt om ook mijn verhaal te vertellen. Ik weet niet goed wat nu de bedoeling is, moet ik op dezelfde vragen antwoord geven? En moet ik dan ook weer 3 mensen taggen? Dat laatste vind ik altijd heel lastig, als het alleen om imijn perosoontje gaat wil ik dat wel doen, ik hoor het vast van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie nu pas dat jij mij ook getagd heb.....leuk....ga ik doen kan ik gewoon de vragen van jou blog overnemen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het erg leuk dat je de moeite neemt te reageren op mijn blogpost! Groetjes Brigitta