zaterdag 30 augustus 2014

Afscheid van Scrapplezier... met een minialbum

Ja, jullie lezen het goed... vandaag kun je hier en op het blog van Scrapplezier mijn laatstje project zien dat ik voor hen maakte. Per 1 september verlaat ik het designteam.

Via deze weg wil ik Helena, maar ook zeker Astrid bedanken voor het gestelde vertrouwen in mij om mijn projecten op het blog van Scrapplezier te laten zien. Het was een geweldige tijd waar ik fijne vriendschappen aan over gehouden heb. 

Dan nu de foto's  van mijn album. Het was een doorzichtig acryl album welke ik bewerkte met groene alcoholinkt voor een wat stoerder effect, passend bij het papier uit de base coat lijn van Kaisercraft. Ik heb veel stansjes gebruikt uit het dt pakket van Scrapplezier. Voornamelijk Tim Holtz.









 Genoeg plek voor foto's en journaling van jongens cq mannen in dit album!

Groetjes Brigitta
 

maandag 25 augustus 2014

Creative Ladies Minialbum

Hallo,

Vandaag wil ik jullie het minialbum laten zien waar we mee begonnen op de dag van de creative ladies en dat nu eindelijk af is! 





 Gevuld met foto's van die super gezellige dag natuurlijk!




 Alle kaartjes, tags en andere dingen die ik die dag kreeg van de andere dames, en die natuurlijk in het album passen, kregen een plaatsje.





Het gele vierkantje was de verpakking van een lief cadeautje, nu vindt je alle namen van de aanwezige dames die dag als je hem open vouwt. Helaas ontbreekt er iemand op de foto, die moest jammer genoeg verstek laten gaan die dag
 

Groetjes Brigitta

zondag 24 augustus 2014

Artist around the world bloghop.




Afbeelding van Minerva Levinston


Ca een week geleden ben ik benaderd door Coby van Willegenburg, 1 van de Creative Ladies om mee te doen aan een artist around the world bloghop. Nu wil ik mezelf allerminst een "artist" noemen maar leuk vindt ik deze bloghop zeker. Via 4 vragen kom je wat meer te weten over andere creative bloggers. Hier vindt je het blog van Coby met haar prachtige werk: http://cobyskaartenenatcs-coby.blogspot.nl/

Dan gaan we nu starten met de vragen....

1. Hoe werkt mijn creatieve proces?

Mijn creatieve proces begint natuurlijk met de inspiratie voor een project, die ik haal uit de natuur, kleuren, kleding, kijken naar andere bloggers en op you tube en pinterest etc. Er zijn natuurlijk ook projecten die door een opdracht (bv een schets of bij de creative ladies een kleuren palet en verplichte vorm) het proces jump starten. Wat voor mij in ieder geval heel erg belangrijk is, is dat ik mijn spullen dicht bij me heb liggen zodat ze in mijn vizier zijn. Je zult me dan ook zelden buiten mijn hobbykamer bezig zien aan een project. Verder merk ik dat ik het beste "presteer" in de late uurtjes van de avond ( en de vroege van de nacht :) )

 Art journal pagina geïnspireerd op een kleurenpalet van design seeds.

2.Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen op het gebied van stempelen en mixed media?

Op stempelgebied zie ik mezelf echt nog als een beginner, en kan ik vooral veel leren van anderen. Ook met mixed media ben ik nu ongeveer pas een jaar bezig, maar ik denk dat ik daarin soms afwijk van anderen omdat ik van origine een echte scrapper ben en hiervan invloeden gebruik. In mijn art journal bijvoorbeeld vindt je soms foto's, stickers en scrappapier terug. Maar ook hier geldt dat ik veel kan leren van anderen.....

3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?

Ik heb zojuist het album afgerond van de workshop die we deden met de Creative Ladies en een project voor het designteam van Scrapplezier. Verder maak ik natuurlijk iedere maand 2 paginas voor de Creative Ladies. Verder ligt er, zoals altijd, wel een layout op mijn bureau die ik aan het maken ben. Ik vindt het namelijk erg leuk om layouts te maken aan de hand van een schets op diverse challengeblogs. Mijn art journal wordt natuurlijk ook regelmatig ter hand genomen om een pagina te maken aan de hand van Journal 52 prompts.
Layout nav bap schets Prima Marketing.



4.Waarom doe ik wat ik doe?

Nou, dat is heel simpel te beantwoorden... ik doe wat ik doe om dat mixed media/scrappen etc voor mij gelijk staat aan ademhalen. Dit heb ik nodig om te kunnen ontspannen en soms te ontsnappen aan het leven van alle dag met de drukte die dat met zich meebrengt. Als ik een aantal dagen niet op mijn hobbykamer heb kunnen vertoeven dan wordt ik daar letterlijk chagrijnig van. Gelukkig heb ik een man die dat geen probleem vindt! Intussen heb ik via mijn hobby ook veel lieve, bijzondere en creatieve mensen leren kennen die mijn passie delen, wat wil je nog meer?

En dan is het nu tijd om het stokje door te geven aan de volgende 3 bloggers, ik hoop dat zij het ook leuk vinden om aan deze bloghop mee te doen:

Astrid Zwaan, mijn allerbeste scrapmaatje die jammer genoeg niet om de hoek woont maar die ik bijna dagelijks spreek: http://getbustedatalltimes.blogspot.nl/ 

Marjolein Janssen- Harm, een dame die ik heb leren kennen via de Creative Ladies, bezig met allerlei verschillende hobby's waaronder ook kantklossen... zo mooi : http://marjoleinjansenharm2.blogspot.nl/

Annie van Berkel: ook 1 van de creative ladies, maakt oa super leuke art journal paginas: http://myfrantasy.blogspot.nl/


Groetjes Brigitta









zaterdag 23 augustus 2014

Mixed Media overload

Zijn jullie klaar voor een aantal foto's van mijn laatste mixed media projectjes?

Om te beginnen een kaartje wat ik maakte voor wat verjaardagen deze maand.



En dan nu een aantal pagina's welke ik maakte in mijn art journal.




Als eerste een pagina met de prompt:  Love letters. Ik maakte een collage pagina met de servetten techniek, stempelwerk, stenciling en leuke vintage plaatjes die ik al een hele tijd in de kast had liggen.





De prompt bij deze pagina was sterren.Achtergrond spontaan ontstaan omdat mijn plannetje niet wilde lukken en ik uitendelijk goudverf over de pagina uitsmeerde.


Deze pagina is me heel dierbaar, want de mandala midden op de pagina heeft mijn dochter getekend en gekleurd. In tegenstelling tot toen ze klein was knutseld ze tegenwoordig zelden meer met me mee. De prompt was ook: maak een mandala.
Ik maakte wel een beginnersfout op deze pagina. Ik had hem niet geprimed dus er komt wat kleur van de achterliggende bladzijde doorheen. Dom dom.





Bij deze vrolijke dame was de opdracht: favoriete jaargetijde. Aan de tekst en de kleuren kun je zien welke dat bij mij is. Het poppetje heb ik overigens nagetekend van een artikel in de cards en scrap. Vondt haar zo schattig!





De aanleiding voor bovenstaande bladzijde was de zoveelste keer dat ik mijn briefje met de prompts kwijt raakte. Ik krijg ze per mail door en schrijf ze altijd op zodat ik ze op mijn scrapkamer kan leggen. Nu ga ik ze nooit meer kwijt raken want ze krijgen een plaatsje in mijn art journal. 





De prompt was een pagina geïnspireerd op een kleurenschema. Natuurlijk koos ik er een van design-seeds.




De laatste.. ik beloof het ...... bij de prompt: Found Poetry dacht ik direct aan een quote welke ik kreeg op een pagina van creative ladie Annie welke ik meteen geweldig vondt! Het verwoordt zo goed wat scrappen en mixed media voor mij is. De achtergrond is overigens gemaakt met distress stains en een brayer.

Dit is overigens mijn eerste art journal ever en ik heb zo veel plezier met het werken hierin.. ik heb geen spijt dat ik art journaling een kans heb gegeven...

Groetjes Brigitta
 



 




donderdag 21 augustus 2014

Layout voor de Prima BAP challenge

Iedere maand staat er op het blog van Prima een schets welke je kunt gebruiken als uitgangpunt voor een layout: de Prima Build a Page challenge. Voor de scrappers onder jullie vast wel bekend.

 http://prima.typepad.com/prima/2014/08/are-you-ready-for-a-new-sketch.html

Ik gebruikte een heel oude foto waarop Kirsten mijn moeder aan het helpen is met het vegen van de tuin. Zo schattig, deze moest een plaatsje krijgen op een layout.



 Ik gebruikte het papier en chipboard van de prachtige Rondelle lijn. Al een oudje maar nog steeds even mooi!

Hier is de schets welke ik gebruikt heb:





Ook laat ik jullie nog wat detailfoto's zien. Op de achtergrond heb ik gestempeld, gesprayed, geheatembossed en gestencild met modeling paste. 






Groetjes Brigitta




maandag 18 augustus 2014

Tags met bling bling

Vandaag kun je weer werk van mijn hand zien op het blog van Scrapplezier. Het zijn tags met een hoog bling bling gehalte, al komt dat op de foto niet zo duidelijk over dan in reallife. Ik laat ze jullie natuurlijk ook graag zien!




De achtergrond van de tags maakte ik door ze in te smeren met gesso en er dan een cijferstempel in te drukken. Hierna kleur geven met sprays.


Er komen behoorlijk wat diecuts op de tags terug die ik ontving in mijn designteam pakket van Scrapplezier. Ook kun je zeer veel verschillende bloemen terugvinden in de webwinkel van Scrapplezier.

De bling bling bestaat uit zeer veel rhinestones van Kaisercraft en stickles. Het zijn echte vrouwelijke tags geworden waarmee ik een gezellig cadeau kan opleuken!

Groetjes Brigitta

zondag 10 augustus 2014

Wendela Lam challenge Scrapplezier

In de maanden juli en augustus hebben we bij scrapplezier de Wendela Lam Challenge op het blog.

Een project maken in de stijl van Wendela Lam. Ook ik ging deze uitdaging aan natuurlijk.

Ik bescrapte twee houten vogelhuisjes (van de Action):


HIeronder laat ik jullie ze nog van wat dichter bij zien zodat je kunt zien welke technieken ik toepaste om deze uitdaging te laten slagen....


Wat mij altijd opviel aan het werk van Wendela Lam ( want helaas voor de nederlandse scrapwereld ze scrapt niet meer) is dat ze veel gebruik maakt van gedistresste papierlagen. Ook boek- en muziekpapier komt vaak terug. Het dak van mijn huisjes en het gras van aan de onderzijde maakte ik dan ook op deze manier. Op het dak zijn het gewoon kleine reepjes opgefrommeld papier, het gras  heb ik ingeknipt met een schaar en wat gekruld. Overal ook lekker dik de vintage photo distress inkt aangezet.

Ook blaadjes en bloemen zie je veelvuldig terugkomen in Wendela's romantische werk en ook stof, lint en kant. Hier koos ik voor stukje kant aan de onderzijde.  Al met al denk ik dat het me aardig gelukt is om haar stijl te benaderen.

Groetjes Brigitta